Krájecí prkénko v tomto obrázku je schované na místě, kde ho 95 % Čechů nedokáže najít

Hádanka s ukrytým prknem
Fotografie: Chashmak

Tuto hádanku se podaří rozluštit jen těm nejlepším. Někde na obrázku se nachází schované prkénko a vaším úkolem je ho najít za 30 sekund.

Vizuální testy IQ a hádanky obecně nabízí řadu benefitů pro lidskou mysl. Nejenže zlepšují schopnost jedince lépe vidět a pozorovat detaily, ale také podporují jeho analytické dovednosti a především pozornost. Právě při jejich řešení totiž musíte zapnout svůj mozek naplno a maximálně se soustředit na daný úkol. Dnes si proto můžete vyzkoušet jeden takový úkol vyřešit – na obrázku se nachází prkénko, najdete ho za 30 sekund?

Kde na obrázku je schované prkénko

Hádanky, jako je tato, nabízí četné výhody jak pro mysl, tak i pro tělo. Jejich pravidelné procvičování zejména posiluje schopnost rychleji a snadněji vnímat a interpretovat vizuální informace. Právě díky tomu budete dle webu Chashmak schopni lépe rozpoznávat detaily a barvy a také si zlepšíte zrak. Na uvedeném obrázku můžete vidět několik surikat, které sledují okolní život v dálce a nejspíše také jiná zvířata.

Hádanka s ukrytým prknem
Fotografie: Chashmak

Jenže někde mezi nimi je také schovaný kus prkénka. Vyhraďte si proto chvilku času, vezměte si stopky a pokuste se ho najít během 30 sekund. Pokud se vám to povede, patříte mezi velmi bystré jedince a v životě vám to nejspíše dobře pálí. Nevadí však ani delší doba, hlavní je, že hádanku vyluštíte a dokončíte úkol. V případě, že to nepůjde, na výsledek se můžete podívat níže.

Zebry test

Pokud najdete skrytého vetřelce mezi zebrami, můžete se pyšnit vysokým IQ nad 137

Hádanka s ukrytým prknem
Fotografie: Chashmak

Prkénko bylo schované tam, kde by to asi nikdo nečekal, najdete ho v pravé části obrázku za kamenem. Své dovednosti nyní můžete změřit s přáteli, třeba budou lepší nebo jim to naopak půjde podstatně hůř. A pokud máte možnost, zkuste se na řešení podobných hádanek zaměřit častěji, protože si tím kromě zlepšení mozkových funkcí zajistíte také patřičný odpočinek od každodenního stresu.

Pro internetový magazín iEnigma se Pavlína rozhodla psát po předchozích zkušenostech z online prostředí. Studovala mediá... [Více o autorovi]