Pokud najdete nepatřičný prvek v tomto obrázku koberce, můžete se pyšnit vysokým IQ nad 119

Koberec
Fotografie: Goniec

V této výzvě máte před sebou zdánlivě obyčejný koberec, ale je na něm něco, co tam vůbec nepatří. Zkuste svou pozornost zaostřit a zjistit, o co jde, a to za méně než 10 sekund!

Na první pohled se může zdát, že je koberec perfektně sladěný a harmonický, ale pozornější zkoumání odhalí jeden detail, který nezapadá. Tento vzor koberce, inspirovaný starými dekoracemi našich babiček, vyvolává nostalgické vzpomínky, ale právě v jeho barevných pruzích se ukrývá prvek, který ruší jinak souvislý design. Dokážete ho najít dřív, než vám vyprší čas?

Skrytý detail v koberci

Vaším úkolem je najít brýle se srdíčkovými obroučkami, které jsou skryté v textuře koberce. Tenhle prvek na první pohled splývá s okolím, což činí hádanku tak zajímavou. Barevná kombinace koberce je bohatá, zahrnuje červené, hnědé a zlaté tóny, a právě v těchto barvách musíte pátrat po nevhodné položce. Tento vizuální test je výzvou pro váš zrak a pozornost, protože brýle jsou dokonale maskované, uvádí web Goniec.

Koberec
Fotografie: Goniec
Hádanka s ukrytým prknem

Krájecí prkénko v tomto obrázku je schované na místě, kde ho 95 % Čechů nedokáže najít

Mnoho lidí se při pohledu na tento obraz zamyslí a začnou hledat odpověď hned od prvního okamžiku. Pro některé to však není tak jednoduché. V praxi se ukazuje, že najít skrytý detail v takovém množství vzorů a barev není pro každého hračkou.

Kde se nachází srdíčkové brýle

Jak jste si v této náročné vizuální výzvě vedli? Pokud jste našli brýle během prvních deseti sekund, gratulujeme! Patříte k těm rychlejším řešitelům. Pokud ne, nezoufejte, na obrázku níže se dozvíte, kde se neposedné brýle schovaly.

Koberec řešení
Fotografie: Goniec

Ať už jste uspěli nebo ne, hádanky jako tato jsou skvělou příležitostí, jak zlepšit své pozorovací schopnosti a zároveň se pobavit. Pokračujte ve zkoušení dalších optických výzev, třeba v hledání rozdílů nebo logických chyb na obrázku.

Pro internetový magazín iEnigma se Pavlína rozhodla psát po předchozích zkušenostech z online prostředí. Studovala mediá... [Více o autorovi]