Pokud najdete v obrázku skrytého psa, máte vyšší IQ než 97 % Čechů. Do 15 sekund uspějí jen géniové

Veřejný park
Fotografie: Goniec

Na obrázku se ukrývá pes, jehož nalezení představuje výzvu i pro ty nejostřejší oči. Tento test vizuální pozornosti vás vyzývá, abyste během 15 sekund identifikovali ztraceného mazlíčka.

Obrázek, který se nachází na facebookovém profilu, obsahuje zábavnou vizuální hádanku. Žena na nástěnce inzeruje ztrátu svého psa, který je však skrytý na stejném obrázku. Dokážete rychle najít tohoto čtyřnohého kamaráda? Tento test prověří vaši schopnost zaměřit se na detaily a vaše rychlé reflexy, uvádí web Goniec. Nejlepším detektivům se podaří objevit psa během pouhých 5 sekund, ale většině to může trvat i několik minut.

Rozluštění záhady ztraceného psa

Vizuální hádanky nejsou jen zábavnou kratochvílí, mohou být také výborným tréninkem pro vaši pozornost. Zatímco obrázek vypadá jako běžná grafika, jeho pestré barvy a množství dalších prvků ztěžují odhalení ztraceného psa. Na obrázku jsou přítomny další zvířata jako kachny, kočky a ptáci, které přispívají k celkové složitosti úkolu.

Veřejný park test
Fotografie: Goniec

Výzva pro vaši pozornost

I když se řešení může zdát snadné, váš mozek může vytvářet triky, které komplikují jednoduché úkoly, jako je nalezení jednoho objektu na obrázku. Budete se muset zaměřit na všechna místa, kde by se zatoulaný chlupáč mohl ukrývat, a snažte se nevynechat žádné zákoutí.

Obývák

Máte 3 vteřiny na nalezení psa v této zapeklité hádance. Podle autora nemá 9 z 10 lidí sebemenší šanci

Veřejný park řešení
Fotografie: Goniec

Jak naznačuje obrázek výše, ztracený pes se nachází na tmavém místě, hned za mostem, který vede na druhou stranu řeky. Pokud se vám podařilo najít skrytého psa, gratulujeme! Pokud ne, nebojte se, každý pokus přispívá k rozvoji vašich pozorovacích dovedností.

Pro internetový magazín iEnigma se Pavlína rozhodla psát po předchozích zkušenostech z online prostředí. Studovala mediá... [Více o autorovi]