S průměrným IQ nemáte sebemenší šanci najít odlišnou motorku v tomto obrázku. Dokáže to pouze 1 % lidí

Motorky
Fotografie: Ayojakarta

Optické iluze nám často zamotají hlavu, a právě jedna taková je tu pro vás. Mezi řadou motorek je skrytá jedna, která se liší. Zvládnete ji najít? Otestujte své schopnosti právě teď!

Optické iluze jsou zábavným způsobem, jak potrápit svou mysl. Na první pohled může tento obrázek vypadat jako obyčejná řada motorek, uvádí web Fresherlive, ale nenechte se oklamat. Jedna z nich je totiž jiná. Váš úkol je jednoduchý, najděte motorku, která se odlišuje od ostatních. Možná má jiný tvar, barvu nebo dokonce drobný detail, který vás zmátne.

Jak optické iluze klamou naše smysly

Optické klamy nám ukazují, jak snadno můžeme být oklamáni tím, co vidíme. V tomto případě se zaměřte na všechny detaily, od kol až po nádrže. Některé rozdíly budou zjevné, jiné skryté pod povrchem.

Motorky
Fotografie: Ayojakarta
Včely

Změřte své IQ pomocí této rychlé hádanky. Skrytou berušku najde jen génius s vysokým IQ

Když vám to nejde na první pokus, zkuste se na motorky znovu podívat z jiného úhlu. Iluze často pracují s naší touhou po dokonalém pořádku. Vidíme to, co očekáváme, ale někdy je realita trochu jiná. Nenechte se zmást! Možná jste už velmi blízko k tomu, abyste odlišnou motorku odhalili.

Kde je ona odlišná motorka

Pokud jste motorku stále nenašli, nevzdávejte se! Tento typ hádanky může být složitý. Odlišná motorka může mít třeba jen drobnou změnu v designu nebo detailu, který jste dosud přehlédli. Stačí se soustředit na drobné rozdíly ve tvaru nebo stínech a pravděpodobně na ni narazíte.

Motorky řešení
Fotografie: Ayojakarta

Optické iluze jsou navržené tak, aby nás zmátly a pobavily. Pokud jste motorku našli, gratulujeme! Pokud ne, nevadí, na obrázku se můžete podívat na správné řešení – jedna z motorek nemá na zadním kole světlo. Ať už se vám to podařilo nebo ne, příště už budete vědět, na co se zaměřit!

Pro internetový magazín iEnigma se Pavlína rozhodla psát po předchozích zkušenostech z online prostředí. Studovala mediá... [Více o autorovi]