Časový limit 15 sekund na nalezení 5 rozdílů je pro 97 % lidí příliš krátký. Dokáže to jen génius

Grilování
Fotografie: Depor

Vyzýváme vás k účasti na vizuální výzvě, která zkouší vaši schopnost rychlého postřehu. Snažte se během pouhých 15 sekund najít 5 rozdílů mezi dvěma obrázky grilovačky.

Jste připraveni na výzvu, která otestuje vaše vizuální dovednosti do posledního detailu? Na obrázcích znázorňujících grilující rodinu se skrývá 5 jemných, ale zásadních rozdílů. Tato hra o hledání rozdílů, která se zdá na první pohled snadná, vyžaduje vaši plnou koncentraci a rychlost. S časovým limitem 15 sekund se snažte objevit všechny odlišnosti.

Vizuální výzva pro ostříží oči

Výsledky této výzvy jsou překvapivé. Pouze 3 % účastníků dokáže najít všechny rozdíly v daném čase, uvádí web Depor. Může se vám zdát, že se vám to nikdy nepodaří, ale věřte, že s trochou úsilí a pozornosti dokážete i to, co se na první pohled zdá nemožné. Zaměřte se pořádně na obrázek usmívající se rodinky a pusťte se do hledání.

Grilování test
Fotografie: Depor
Rozdíly veverka

Rychlý test IQ a zraku v jednom: Nalezení 5 rozdílů je pro 97 % Čechů zcela neřešitelným úkolem

Vypadá to na krásný letní den, rodina včetně prarodičů se rozhodla pochutnat si na grilovaných dobrotách a děda se ujal role mistra grilu. Všichni už nastavují talíře, aby ochutnali skvělé klobásky. Jenže jsou tady ty nepatrné rozdíly. Tyto výzvy se staly populárními nejen díky své schopnosti zabavit, ale i jako nástroj pro rozvoj pozorovacích schopností.

Jak jste si vedli?

Zvládli jste najít všech 5 rozdílů během 15 sekund? Pokud se vám to podařilo, gratulujeme! Jste mezi těmi šťastnými, kteří se mohou pochlubit vynikajícími vizuálními dovednostmi. Pokud se vám to nepodařilo na poprvé, nezoufejte. Ne každý úkol je hned snadný, ale každá snaha vás posune blíže k cíli.

Grilování řešení
Fotografie: Depor

Pokud jste se v této výzvě potýkali s obtížemi, můžete správné řešení zhlédnout na obrázku výše. Na jednom z obrázků chybí sluníčko a pes, chlapec se neusmívá, maminka má jinou barvu vlasů a děda nemá na jedné vidlici napíchnutou klobásku.

Pro internetový magazín iEnigma se Pavlína rozhodla psát po předchozích zkušenostech z online prostředí. Studovala mediá... [Více o autorovi]