2 rozdíly mezi těmito obrázky najde i žák základní školy. Ten poslední odhalí jen génius s IQ nad 130

Sova
Fotografie: Glavred

Hádanky a vizuální úkoly jsou skvělým způsobem, jak procvičit své pozorovací dovednosti a zábavně si protáhnout mozek. Dnes vás čeká hádanka se sovou.

Na dnešních dvou obrázcích, které jsou plné detailů, se nachází ospalá sova sedící na větvi pod noční oblohou. Na první pohled mohou oba obrázky vypadat stejně, ale ve skutečnosti mezi nimi existují tři skryté rozdíly, které čekají na to, až je objevíte. Hádanky jako tato posilují vaši schopnost vnímat drobné změny. Ale také stimulují váš mozek, což je skvělý způsob, jak si udržet mysl čerstvou a ostrou, uvádí web Glavred.

Ostré oko vítězí

Podívejte se pečlivě na oba obrázky sovy a zaměřte se na detaily, které se mohou zdát nepatrné, ale právě ty jsou klíčem k vyřešení této hádanky. Rozdíly, které hledáte, jsou jemné, a proto musíte být rychlí a přesní. Pokud se vám podaří najít všechny tři rozdíly v časovém limitu, můžete si gratulovat, vaše pozorovací schopnosti jsou na skvělé úrovni.

Sova test
Fotografie: Glavred

Nápověda pro ty, kteří potřebují malou pomoc. První rozdíl najdete na větvi vpravo, jedno její odnož na druhém obrázku chybí. Další rozdíl je ve tvaru levé větve, která je na jednom z obrázků tupá, zatímco na druhém ostrá. A konečně, na peří sovy na druhém obrázku chybí malé chmýří, které je na prvním obrázku patrné.

Ryba náhledový obrázek

Mezi chobotnicemi se skrývá rybka, které si do 8 sekund všimne jen člověk s nejbystřejším zrakem

Sova řešení
Fotografie: Glavred

Když budete pravidelně procvičovat podobné hádanky, a třeba je i kombinovat s křížovkami či řešením různých detektivních zápletek, budete udržovat svůj mozek bystrý a pocítíte to na své mentální výkonnosti.

Pro internetový magazín iEnigma se Pavlína rozhodla psát po předchozích zkušenostech z online prostředí. Studovala mediá... [Více o autorovi]