Jedna ze slepic na obrázku je vetřelec, kterého 98 % lidí nemá šanci odhalit

Slepice náhledový obrázek
Fotografie: Glavred

Připravte se na výzvu, která otestuje vaši pozornost a schopnost detailního vnímání. Na obrázku s 16 slepicemi se nachází jedna odlišná. Zkuste ji najít.

Zjistěte, zda patříte mezi ty, kteří dokážou najít tento skrytý detail. Hádanky jsou fantastickým způsobem, jak stimulovat naši mysl a zlepšit schopnost koncentrace. Každý úkol, který vyžaduje pozornost k detailům, zvyšuje naši schopnost rychle analyzovat vizuální podněty a rozvíjet kognitivní schopnosti. Tato hádanka je dle webu Glavred příkladem úkolu, který vás nejen pobaví, ale také prověří vaše mentální schopnosti.

Jak najít odlišnou slepici

Na obrázku se nachází 16 slepic, uspořádaných do čtyř řad po čtyřech. Všechny slepice vypadají na první pohled velmi podobně, ale pouze jedna z nich se něčím od ostatních odlišuje. Úkolem je odhalit, který z opeřenců má jedinečnou vlastnost, a to během krátkého času.

Hádanka s odlišnou slepicí
Fotografie: Glavred
Obličej náhledový obrázek

V obrázku je skrytý obličej, jehož nalezení bylo oříškem i pro vysokoškolské studenty

Zaměřte se pozorně na detaily, prozkoumejte jednotlivé části těla a co nejrychleji je porovnejte mezi všemi slepicemi. Tato hádanka je záludná právě díky tomu, že všechna zvířata vypadají velmi podobně a onen drobný rozdíl je téměř neviditelný. Hledejte slepici, která vybočuje z tohoto souboru.

Odpověď na hádanku a další tipy

Pro všechny, kteří hledají správnou odpověď, zde je tip, zaměřte se na třetí slepici ve třetí řadě (počítáno shora). Ta má pravou nožku zcela hladkou, na rozdíl od ostatních slepic, které mají na noze normální texturu. Tento úkol může být obtížný, ale pravidelným tréninkem pozornosti můžete zlepšit svou schopnost rychle identifikovat skryté detaily.

Slepice řešení
Fotografie: Glavred

Pokud se vám úkol nedaří vyřešit ihned, nezapomeňte, že někdy stačí změnit perspektivu nebo se na úkol podívat z jiného úhlu. Pokud vás tento úkol zaujal, nezapomeňte si vyzkoušet další hádanky, které prověří vaše mentální schopnosti. Každá hádanka je navržená tak, aby rozvinula různé aspekty vašeho myšlení a koncentrace. Udržujte svou mysl aktivní a připravenou na nové výzvy.

Pro internetový magazín iEnigma se Pavlína rozhodla psát po předchozích zkušenostech z online prostředí. Studovala mediá... [Více o autorovi]