Pokud nevíte, k čemu slouží barevné štětiny na zubních kartáčcích, zpozorněte. Děláte tuto zásadní chybu

Kartáček
Fotografie: Pixabay

Možná jste si nikdy nepoložili otázku, proč jsou štětiny na vašem zubním kartáčku různých barev. Mohou vám pomoci lépe dávkovat zubní pastu a ohlídat i vaše děti.

Podle kanadské učitelky Jess, která se stala hvězdou TikToku, mají různé barvy štětin na zubních kartáčcích specifický účel. V jejím virální videu, které zaujalo tisíce diváků, odhaluje, že barva štětin není pouze módním trendem, ale má praktický význam. Barvy na kartáčku pomáhají uživatelům přesněji měřit množství zubní pasty, které by mělo být aplikováno. Nejmenší barevné segmenty, obvykle umístěné na vrchu štětin, indikují optimální množství pasty, které byste měli nanést – většinou velikost hrášku.

Praktický ukazatel množství pasty

Tento praktický tip může změnit způsob, jakým používáte zubní pastu. Mnoho lidí si totiž nevědomě aplikuje příliš mnoho pasty, což může vést k neefektivnímu používání a zbytečnému plýtvání, uvádí web Ukr. Správné dávkování přispívá k lepší hygieně ústní dutiny. Nadměrné množství pasty se obtížně oplachuje.

Dětské zubní kartáčky

Stejný princip platí i pro dětské zubní kartáčky, i když barevné značení je často umístěné na jiném místě. Učitelka Jess objasňuje, že u dětských kartáčků je barevná indikace často umístěná uprostřed štětin, nikoli na vrcholu. Tento detail pomáhá rodičům a dětem snadno odhadnout, kolik pasty je optimální pro čištění zubů.

Pokud váš pes nakloní hlavu, za žádnou cenu ho neignorujte. Podle vědců k tomu mají vážný důvod

Pasta

Děti často používají více pasty, než je potřeba, a tato jednoduchá změna v designu přispívá k efektivnějšímu čištění. Rodiče mohou tímto způsobem snadno kontrolovat a učit své děti správné návyky v ústní hygieně. Vědět, jak správně dávkovat zubní pastu, se stává důležitou součástí každodenní rutiny.

Pro internetový magazín iEnigma se Pavlína rozhodla psát po předchozích zkušenostech z online prostředí. Studovala mediá... [Více o autorovi]