Pokud váš pes nakloní hlavu, za žádnou cenu ho neignorujte. Podle vědců k tomu mají vážný důvod

Fotografie: Freepik

Někteří psi mají tendenci při poslouchání pokynů od svého majitele naklánět hlavu do stran. Studie prozradila, proč by tomu tak mohlo být.

Každý kdo má psa ví, jak roztomilé toto zvíře dokáže být. Jen někteří si však mohou všimnout toho, že při vydání pokynu nakloní svou hlavu do strany. Tuto skutečnost řešili dle serveru Science odborníci, když se pokoušeli ponořit hlouběji do psí mysli a jejich vnímání svého okolí. Zejména u border kolie se to totiž stávalo tak často, že to nemohla být náhoda. Nakonec ze získaných poznatků vyšlo najevo něco neočekávaného.

Někteří psi mají tendenci naklánět hlavu do strany

Právě totiž border kolie patří mezi nejchytřejší plemena. O tom také svědčí fakt, že si oproti jiným plemenům dokáží zapamatovat jména až 10 hraček, se kterými si jedinci dříve hráli. Jiní psi nedokáží identifikovat třeba ani 2. Při výzkumech bylo nicméně patrné, že řada čtyřnohých mazlíků nakláněla před provedením pokynu svou hlavu do strany. To se stávalo tak často, že to nemohla být náhoda, a tak se na to odborníci zaměřili.

Nakonec zjistili, že nadaní psi nakláněli hlavu během desítek zkoušek až ve 43 % případů, zatímco ti obyčejní pouze ve 2 %. Zvířata měla dokonce oblíbenou stranu, stejně jako lidé preferují levou nebo pravou ruku. A co za tímto zvláštním gestem vlastně tedy stojí? Podle výzkumníků to má být známkou vysoké pozornosti nebo koncentrace. Ve chvíli, kdy ho totiž udělají, se snaží zamyslet, aby úspěšně splnili zadaný úkol.

Reinkarnace

Podle těchto znaků poznáte, že vaše duše prošla reinkarnací. Tato traumata si nesete z minulého života

Jak tedy vyplynulo ze studií, někteří psi mají skutečně tendenci přemýšlet a uvědomovat si určité věci. Když svou hlavu nakloní do strany, snaží se analyzovat své myšlenky, díky čemuž následně lépe zpracují zadaný úkol. Vědci nicméně uvedli, že potřebují tuto problematiku zkoumat nadále, aby potvrdili dosavadní výsledky.

Pro internetový magazín iEnigma se Pavlína rozhodla psát po předchozích zkušenostech z online prostředí. Studovala mediá... [Více o autorovi]