Nové vědecké výzkumy odhalily, co se děje s lidskou duší po smrti. Je to úplně jinak, než jsme si mysleli

Nové vědecké výzkumy však přicházejí s překvapivými závěry. Podle kvantové teorie vědomí duše přetrvává i po fyzické smrti a žije dál ve vesmíru.

Záhady posmrtného života lákají lidstvo po celá tisíciletí. Vědecký tým, vedený americkým profesorem Stuartem Hameroffem a britským fyzikem Rogerem Penrosem, přichází s tvrzením, že lidská duše žije dál i po smrti, uvádí web SciAndNature. Tato teorie, nazvaná kvantová teorie vědomí, staví na výzkumu mikrotubulů, struktur nacházejících se v mozkových buňkách. Podle této teorie se při smrti tyto mikroskopické částice, nesoucí informace o vědomí, uvolňují do vesmíru, kde nadále existují.

Duše přežívá smrt těla

Hameroff a Penrose tvrdí, že právě mikrotubuly uchovávají základní kvantové informace o lidské duši. V momentě smrti se tyto informace uvolňují, což znamená, že vědomí může žít dál, i když tělo přestane fungovat. Vědomí je univerzální a nesmrtelné, tvrdí vědci, kteří vychází z poznatků kvantové fyziky. Tímto způsobem se duše vrací zpět do vesmíru a pokračuje v existenci na jiné úrovni.

Co se děje při klinické smrti

Když lidé popisují zážitky z blízkosti smrti, často zmiňují světlo na konci tunelu. Podle této kvantové teorie vědomí jsou tyto vize důsledkem návratu vědomí zpět do těla. Jakmile dojde k úspěšnému oživení pacienta, kvantové informace se vrací do mikrotubulů v mozku, což vytváří pocit vidění posmrtného světa.

Vědci prozradili, zda jsou duchové skuteční. Výsledky odborného výzkumu vás překvapí

Vědecká komunita však nadále zkoumá možnosti, jak tento jev lépe pochopit. Vědec Sam Parnia, který se také zabývá studiem života po smrti, se domnívá, že lidské vědomí může existovat i po klinické smrti. Parnia studoval stovky případů pacientů, kteří přežili srdeční zástavu, a zjistil, že mnozí z nich zažili intenzivní pocity klidu a radosti v okamžiku, kdy se nacházeli blízko smrti. Tato zkušenost potvrzuje myšlenku, že vědomí, tedy duše, pokračuje v existenci i po smrti těla.

Lidská duše a kvantová fyzika

Myšlenka, že lidská duše je propojená s kvantovou fyzikou, otevírá zcela nový pohled na posmrtný život. Kvantové částice, které tvoří podstatu našich vědomostí a emocí, podle této teorie nezanikají s fyzickou smrtí. Naopak, tyto částice se rozptýlí do vesmíru, kde pokračují ve své existenci. Tento proces je zcela odlišný od toho, co si většina lidí představuje pod pojmem posmrtný život.

Kvantová teorie vědomí přináší nový způsob uvažování o lidské existenci. Vědomí jako takové je podle vědců výsledkem komplexního souboru kvantových informací, které jsou nejen součástí našeho mozku, ale i širšího vesmíru. To znamená, že lidská duše má potenciál existovat mimo fyzické tělo, což nás přivádí k myšlenkám na nekonečnost a věčný život ve vesmíru.

Existuje posmrtný život?

Téma života po smrti zůstává jednou z největších záhad lidstva. Zatímco kvantová teorie vědomí nabízí zajímavé pohledy na tuto otázku, mnozí vědci a filozofové tuto teorii nadále zpochybňují. Někteří odborníci se domnívají, že naše současné vědomosti o kvantové fyzice jsou stále příliš omezené na to, abychom mohli s jistotou tvrdit, co se s lidskou duší děje po smrti. Avšak právě tyto neustálé diskuze a nové objevy posouvají hranice našeho chápání vědomí a lidského života dál.

Pro internetový magazín iEnigma se Pavlína rozhodla psát po předchozích zkušenostech z online prostředí. Studovala mediá... [Více o autorovi]