Pokud najdete všechny 3 rozdíly v tomto obrázku do 17 sekund, máte vyšší IQ než 95 % Čechů

Západ slunce
Fotografie: Glavred

Hádanky, které nás nutí hledat rozdíly mezi dvěma zdánlivě identickými obrázky, mohou být záludné. Pokud máte ostré oko a rychlé myšlení, najděte 3 rozdíly za pouhých 17 sekund.

Hádanky, ve kterých se snažíme najít drobné rozdíly mezi dvěma obrázky, patří k těm nejnáročnějším, uvádí web Glavred. Na první pohled se zdá, že oba obrázky jsou naprosto totožné, ale jakmile se na ně začneme podrobně dívat, zjistíme, že tomu tak není. Tento úkol vyžaduje maximální soustředění a bystré oko. Pokud nemáte dostatečně rychlý postřeh, snadno vás může zaskočit.

Úkol pro ty nejpozornější

Zábavné a napínavé hádanky tohoto typu jsou však skvělým způsobem, jak si procvičit svou pozornost, a navíc se u nich skvěle pobavíte. Zlepšují také naše dovednosti v řešení logických problémů a zvyšují všímavost, což se může hodit nejen při řešení dalších hádanek, ale i v běžném životě. Soustřeďte se proto na tuto romantickou scénu na pobřeží při západu slunce.

Západ slunce test
Fotografie: Glavred
Muž skrytý náhledový obrázek

Raději si doneste brýle: V tomto obrázku je skrytý strážce, kterého najde jen člověk s IQ nad 135

Oba obrázky vypadají na první pohled naprosto stejně. Když se ale podíváte blíže, objevíte jemné odlišnosti. Vaším úkolem je najít tři rozdíly mezi těmito obrázky během pouhých 17 sekund. Tento časový limit vás donutí jednat rychle, ale pozor, i sebemenší rozdíl může být klíčový.

Hledejte rozdíly na romantické scéně

Podívejte se na každý detail, na každý roh obrázku. Nenechte se zmást prvním dojmem. Vždyť právě ty nejmenší rozdíly mohou rozhodovat o úspěchu či neúspěchu. Pokud se vám podaří úkol splnit, můžete si své řešení ověřit s odpověďmi, které jsou uvedeny níže.

Západ slunce řešení
Fotografie: Glavred

Jeden z ptáku je jinak nakloněný, vlasy dívky mají jiný tvar a také pobřeží mezi dvojicí na židlích je jinak tvarované. Hádanky nabízejí možnost trávení volného času smysluplným způsobem. Nezáleží na tom, zda řešíme jednoduchou nebo složitější hádanku, vždy se učíme něco nového.

Pro internetový magazín iEnigma se Pavlína rozhodla psát po předchozích zkušenostech z online prostředí. Studovala mediá... [Více o autorovi]