Rok po porodu dvojčat začala mít pochybnosti. Když lékař provedl genetické testy, málem dostala infarkt

Fotografie: Dustin M. Ramsey (Kralizec!) / Creative Commons / Attribution-Share Alike 2.5

Neobvyklý příběh brazilské matky, která porodila dvojčata od dvou různých otců po sexu se dvěma muži ve stejný den, přitahuje pozornost. Tento vzácný jev, známý jako heteropaternální superfekundace, má vědecké vysvětlení.

V Mineiros v Brazílii zažívá devatenáctiletá matka jedinečný a vzácný příběh, který se zapsal do historie medicíny, uvádí web Nypost. Po sexu se dvěma různými muži ve stejný den se jí narodila dvojčata, která mají odlišné biologické otce. Tato neobvyklá situace vedla matku k tomu, že si nechala provést testy otcovství, aby objasnila své pochybnosti.

Podle zpráv z místních médií se matka rozhodla prověřit otcovství, protože si myslela, že otcem dětí může být jen jeden z mužů. Testy odhalily, že jeden muž je biologickým otcem jednoho z dvojčat, zatímco druhý muž je otcem druhého dítěte.

Jak funguje heteropaternální superfekundace?

Heteropaternální superfekundace je extrémně vzácný jev, který nastává, když dvě různá vajíčka, uvolněná během stejného menstruačního cyklu, oplodní spermie od různých mužů. Doktor Tulio Jorge Franco vysvětluje, že se obě vajíčka vyvíjejí v oddělených placentách. To umožňuje vznik dvojčat s různými biologickými otci. Tento jev je tak neobvyklý, že existuje jen několik podobných dokumentovaných případů na světě.

Dvojčata
Fotografie: Nypost

Studie publikovaná v odborném časopise Biomedica uvádí, že ačkoli se může zdát, že je tento fenomén neuvěřitelný, není nemožný. V případech, kdy se ženy oddávají pohlavnímu styku s různými partnery během krátkého časového období, existuje možnost oplodnění dvou vajíček od různými spermiemi. To ukazuje na fascinující a komplexní aspekty lidské reprodukce.

fotografie Los Angeles

Muž tvrdí, že cestoval do roku 5000 a přinesl důkaz. Jeho fotografie odborníkům vytřela zrak

Mezinárodní ohlas a vědecký kontext

Příběh této brazilské matky se dostal do mezinárodních médií a přispěl k diskuzi o vzácných genetických a biologických jevech. Tento jev se dostal do centra pozornosti nejen kvůli svému vzácnému charakteru. Ale také kvůli vlivu na právní a sociální otázky týkající se otcovství. V minulosti došlo k případům, kdy právníci využívali podobné situace k objasnění otcovství v rodinných sporech.

Pro internetový magazín iEnigma se Pavlína rozhodla psát po předchozích zkušenostech z online prostředí. Studovala mediá... [Více o autorovi]