Uspávací lektvar, díky kterému vždy usnete do 1 minuty: Tato přírodní směs vás zbaví probděných nocí

Lžíce
Fotografie: Brightside

Problémy se spánkem mohou být frustrující, zejména pokud vás trápí stres nebo úzkost. Ale co kdybychom vám řekli, že existuje způsob, jak usnout do jedné minuty?

Pokud jste někdy měli problém usnout, ať už kvůli stresu nebo neklidu, víte, jak frustrující to může být. Naštěstí existuje metoda ‚4-7-8‘, která vám může pomoci najít klid během několika okamžiků. Tato technika pochází z praxe indických jogínů, kteří ji po staletí využívali k dosažení hluboké relaxace při meditaci. Vyzkoušet pak můžete i „uspávací lektvar“.

Základy metody ‚4-7-8‘

Metoda ‚4-7-8‘ je jednoduchý, ale účinný trik, který vám může pomoci rychle usnout a probudit se odpočatí. Zjistěte, jak tato technika funguje a jak ji můžete začít používat již dnes. Funguje to takto: začněte klidně dýchat nosem po dobu 4 sekund, poté zadržte dech na 7 sekund, a nakonec pomalu vydechujte ústy po dobu 8 sekund. Opakujte tento cyklus několikrát a pocítíte, jak se vaše tělo i mysl uvolňují.

Proč tato metoda funguje tak efektivně? Když se soustředíte na svůj dech, pomáháte svému tělu zpomalit srdeční tep a snižovat úroveň adrenalinu v krvi. Tímto způsobem se rychle uklidníte, a to nejen fyzicky, ale i psychicky. Mnoho lidí zjistilo, že metoda ‚4-7-8‘ jim umožňuje usnout během jedné minuty, což je obzvláště užitečné před důležitými událostmi nebo v obdobích zvýšeného stresu, uvádí web Brightside.

Fotograf test

Na nalezení schovaného fotografa v tomto obrázku máte pouhých 5 sekund. Dokáže to jen 1% Čechů

Jak metoda ‚4-7-8‘ funguje na tělo a mysl

Tato dechová technika má na tělo téměř okamžitý účinek. Když jste ve stresu, vaše tělo produkuje více adrenalinu, což zrychluje váš dech a srdeční tep. Metoda ‚4-7-8‘ působí jako přírodní sedativum, zpomaluje váš dech, a tím i srdeční tep, což vede k rychlému uklidnění. Tento fyziologický účinek vám umožní dosáhnout stavu klidu a připravit se na spánek.

Spánek
Fotografie: Pixabay

Zároveň tato metoda ovlivňuje i vaši mysl. Soustředění se na pravidelné dýchání odvádí vaši pozornost od stresujících myšlenek a úzkosti. Centrální nervový systém se postupně zklidňuje, což vám umožňuje vstoupit do stavu hluboké relaxace. Výsledkem je, že usnete rychleji a váš spánek je kvalitnější. Tato technika je nejen efektivní, ale také zcela bezpečná, což potvrzuje mnoho odborníků na spánek a neurologů.

Praktické tipy pro lepší spánek

Pokud se probudíte uprostřed noci a nemůžete znovu usnout, zkuste znovu použít metodu ‚4-7-8‘. Tento trik vám pomůže rychle se uklidnit a vrátit se do spánku, aniž byste se zbytečně trápili. Můžete ji také použít, pokud se cítíte nervózní před důležitou událostí nebo pokud vás sužuje úzkost. Pravidelné praktikování této metody zlepší vaši schopnost usínat a zůstávat ve spánku po celou noc.

Kromě této techniky můžete vyzkoušet i přírodní uspávací lektvar, který vám pomůže ještě více se uvolnit. Smíchejte 1/4 lžíce medu, 1/8 lžičky mořské soli a 1 lžíci kokosového oleje. Tuto směs můžete spolknout přímo nebo ji přidat do sklenice teplé vody. Tato kombinace pomáhá regulovat hladinu kortizolu v těle, což přispívá k lepšímu spánku a zabraňuje nočnímu probouzení.

Pro internetový magazín iEnigma se Pavlína rozhodla psát po předchozích zkušenostech z online prostředí. Studovala mediá... [Více o autorovi]