Skrytý meč v tomto obrázku najde do 10 vteřin jen 1 % Čechů. Lidé s IQ pod 132 nemají šanci

Hádanka s gladiátorem
Fotografie: Glavred

Pokud se vám podaří na tomto obrázku s gladiátorem najít meč, máte velmi dobrou pozornost. Někteří to nedokáží ani za několik minut.

Tento hlavolam donutí váš mozek pracovat. Díky tomu však využijete veškeré své pozornosti a skvěle procvičíte kognitivní funkce. Jedná se o obrázek, na kterém se nachází gladiátor, ale chybí mu v ruce lesklý meč. Ten je někde ukrytý a vy ho budete muset najít. Pokud se vám to podaří během deseti vteřin, patříte mezi velmi bystré jedince a se vší pravděpodobností vám to v životě pálí. Není to však jednoduché.

Obrázek s gladiátorem, který postrádá meč

Hádanky jsou skvělým způsobem, jak procvičit mozkové funkce a otestovat svou úroveň pozornosti. Pomoci vám dokáží zejména zjistit, zda máte dostatek trpělivost, abyste dokázali vyřešit poměrně náročný úkol a odhalili jeho tajemství. Pokud jste na takovou výzvu připraveni, určitě neváhejte a vyhraďte si chvíli času na níže uvedený obrázek. Tam najdete gladiátora připraveného k boji, kterému však chybí něco podstatného.

Tím předmětem je lesklý meč gladiátorů, který by měl mít v ruce. Ten bohužel postrádá a někam se mu zatoulal. Abyste opravdu zjistili, zda jste bystří, zkuste ho najít do deseti vteřin. Pokud se vám to povede, patříte mezi velmi pozorné a bystré jedince, kterým to se vší pravděpodobností pálí. Špatně však není ani jakákoli delší doba, protože skvěle procvičíte svou mysl a dle webu Glavred posílíte své mozkové funkce:

Hodinky

S průměrným IQ nemáte šanci: Pouze 1 ze 100 lidí najde logickou chybu v tomto obrázku hodinek

Hádanka s gladiátorským mečem
Fotografie: Glavred

Pokud se vám nepodaří splnit úkol, nemusíte se obávat. Jedná se o poměrně náročný úkol a ne každý ho dokáže zvládnout včas. Gladiátorův meč se nicméně nachází blíž, než jste čekali. Zkuste se podívat na samotného bojovníka – jeden z jeho holeních chráničů je ve skutečnosti meč. O hádanku se můžete podělit s přáteli a změřit s nimi své znalosti.

Pro internetový magazín iEnigma se Pavlína rozhodla psát po předchozích zkušenostech z online prostředí. Studovala mediá... [Více o autorovi]